Kanadai sportlövészek lövöldöztek a Blahán, 71 halott. Hivatalos: a budapesti lehet az eddigi legbiztonságosabb olimpia.


Ma is nyugodtan alhatnak Dabason. TEK-esek kísérik a szír futóválogatottat.

Ellenséges merényletekre évek óta erősen készült az ország, ezért most, hogy az Európai Unió és Angela Merkel felelőtlen politikája miatt a főváros szívében került sor terrorcselekményre, a rendőrség ura a helyzetnek. A testület létszámát a verseny idejére egymillióra növelték, a létszám biztosításához pedig minden 170 centinél magasabb nőt besoroztak az olimpia idejére. A biztonság további fokozása érdekében a Blaha Lujza téren történt incidens után a belügyminisztérium és a MOB vezető tisztségviselői számára 100 új páncélozott Audit is forgalomba helyeztek. A speciális, szigorú intézkedéseknek és az egymillió főre megnövelt rendőri állománynak köszönhetően teljes a biztonság az olimpián. A szír sportolókat a játékok teljes ideje alatt TEK-esek kísérik, és a terrorfenyegettség miatt különösen ügyelnek az úszószámokra is.

Minden terrorgyanús országból jött sportolót megmotoznak úszás közben minden fordulónál. Érthető okokból emiatt nagyon gyenge eredmények születtek, a 200 méteres gyorsúszásban például a magyar versenyző mögött 8 perc 21 másodperces hátránnyal csapott célba a második helyezett szomáliai úszó. A szervezőbizottság elnöke szerint nem történt diszkrimináció, hiszen a résztvevők biztonsága mindennél előbbre való.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.