Jól haladnak az építkezések, a sportlétesítmények fele már elkészült

Két héttel a budapesti olimpia megnyitója után már több mint 40 százaléka elkészült az épületeknek. Az ideiglenes atlétikai stadionnak kijelölt szemétégető népszerű a sportolók körében.

Rohamtempóban épülnek a budapesti olimpia sportpályái. Már áll a gombfocistadion, a menyétfuttató pálya, és teljes pompájában virít ennek a kedves, új olimpiai sportágnak, a nagyvárosi díjlövészetnek urbánus környezetben kialakított pályája, az Etele tér. Megvalósult továbbá egy röplabdastadion-lelátó, három vízilabdakapu, hat golflyuk és egy fél kosárpalánk kétszer. Előzetes becslések szerint 2041-re el is készülhet minden, ami sokkal jobb eredmény, mint ez olimpiáknál általában szokás.

Ami nem épült meg időben, annak találtak más, több szempontból jobb helyet. Szerencsére a rákospalotai szemétégető, mint kiderült, gyakorlatilag bármilyen versenyszám megrendezésére alkalmas, sőt ideális hely.

Az újonnan bevezetett gördeszka freestyle verseny résztvevői is elismerően nyilatkoztak a rákospalotai égető dőlésszögéről.

“Az elején szinte zuhansz, nagyszerű támasztékot ad a vasbeton. Ekkora rámpán még sosem ugrattam” – Oakley McNeill, Kanada.

Az égetőt tervező mérnökök már levédették az épületet mint hungarikumot, további gördeszka- és BMX-vetélkedőket szeretnének hazánkba vonzani.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.