Rendben zajlanak a versenyek a magyar határ mellett is

Nem zavarja az olimpiai versenyszámok sikeres lebonyolítását a 2018/42-es törvény, melynek értelmében 20, főként arab ország állampolgárai, nem léphetnek be Magyarország területére. Mindez azoknak a határon túli stadionépítéseknek köszönhető, melyeket a magyar állam finanszírozott.

Újabb magyar siker! Előrelátóan támogatott határon túli sportegyesületeket a kormányunk. Így most megfelelő minőségű létesítményeket találunk Szerbiában, Szlovákiában és Ausztriában is.

A magyar kormány az elmúlt öt évben több mint 4200 milliárd forintot költött különféle sportlétesítményekre a környező országokban és a Kajmán-szigeteken, ami alapjaiban rengette meg Kelet-Közép-Európa sportéletét. Ezek nélkül teljességgel elképzelhetetlenek lennének olyan nagyszerű sportsikerek, mint a 31 fő lakosú Rétrom baseballcsapatának ukrán harmadosztályba jutása, vagy azon magyar vasútállomás ismeretlen nevű testvérvárosának teniszsikerei, ahol a Balaton előtt megáll a vonat, de nincs ott semmi.

Zavarkó Tihamér, a röszkei Délvidék Sport Akadémia vezető bírája nyilatkozott: “Jól bizonyított a határra épített stadion, a szerb oldalon az egyiptomi csapat a felezőig futhat csak, még így is 2:1-re nyertek a norvég válogatott ellen. Egyedül térfélcserekor okozott némi fennakadást a 45 perces ideiglenes bevándorlási engedélyek kiosztása.”

A röplabdamérkőzéseket viszont szintén probléma nélkül sikerült lejátszani.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.